Recenzie „Amantul” de Jodi Ellen Malpas

Jodi Ellen Malpas a scris în secret seria ei de debut, Amantul, temându-se de ceea ce ar putea crede oamenii,dacă ar știi ce lucruri e în stare să-și imagineze. Ea însăși a fost șocată. Dar în cele din urmă, și-a făcut curaj și a hotărât să-și pună în valoare latura creativă. Astfel, în 2012 a publicat în regim propriu Amantul – prima carte din seria cu același nume, inventând un personaj masculin care avea să devină faimos în întreaga lume: Jesse Ward. Stăpânul Conacului cum i se spune, a fost întâmpinat de către cititoare cu un entuziasm incredibil, propulsând-o pe Jodi în topul celor mai bune autoare de literatură erotică.

A continuat să publice trilogia One Night, precum și romanele de sine stătătoare The Protector (ecranizat de Passionflix) și The Forbidden. Romanele lui Jodi Ellen Malpas sunt bestselleruri New York Times și Sunday Times și au fost traduse în peste 20 de limbi.

De aceeași autoare, în colecția Eroscop a apărut Amantul, votat drept unul dintre cele mai bune romane erotice.

LRM_EXPORT_3114938248608_20181009_195759489

M-am îndrăgostit de colecția Eroscop de la editura Trei încă de la prima carte pe care am citit-o. Până să pun mâna pe o carte din această colecție, nu am realizat că îmi place atât de mult literatura erotică. Dar iată că, pe zi ce trece, descopăr lucruri noi despre mine. Am aflat de această colecție dintr-o pură întâmplare, când voiam să îmi mai iau niște cărți romantice pe care să le citesc mai târziu ( asta este o poveste pentru altădată). Și uite așa am ajuns eu să citesc această carte.

Produs publicat in 2017 de Trei
Data aparitiei: Mai 2017
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 544

Ce m-a atras la ea? Păi este simplu: Sinopsisul.

Ava O’Shea este designer de interior și are o carieră de succes. E frumoasă, elegantă, puţin aiurită… și habar n-are ce o aşteaptă la Conac, unde se duce pentru un nou proiect.
Acolo o întâmpină Jesse Ward, un tip extrem de arătos, destul de infatuat, indecent de bogat, un pic playboy, deosebit de atent și nemaipomenit de atrăgător pentru Ava.
Ea tocmai a ieşit dintr-o relaţie dezamăgitoare şi, deşi se luptă din răsputeri să nu cadă în mrejele fermecătorului Jesse, nu poate controla dorinţa pe care acesta i-o stârnește. Iar Jesse o doreşte la rândul lui şi e decis s-o aibă.

Într-adevăr este scurt și nu dă foarte multe detalii, însă acestea au fost îndeajuns pentru a-mi atrage mie atenția.

LRM_EXPORT_69817827624946_20181115_170204966

Romanul „Amantul” este o carte cu momente înflăcărate și trăiri intense, momente amuzante și mult mister, datorită protagonistului Jesse Ward.

Cartea este relatată la persoana I, din perspectiva protagonistei Ava O’Shea, o tânără ambițioasă, elegantă și independentă, care la vârsta de 26 de ani a reușit să ajungă un designer de interior foarte apreciat datorită talentului și dedicației ei pentru muncă.

Jesse, un tânăr atrăgător și irezistibil, a moștenit Conacul de la unchiul său încă de foarte tânăr, în urma decesului acestuia. Dar această moștenire îl îndepărtează de părinții săi.

După relația ei dezamăgitoare cu Matt, care o înșelase pe tot parcursul relației lor de patru ani, Ava încercă să se refacă sufletește și se mută în apartamentul prietenei ei cele mai bune, Kate, până va avea propriul ei loc pe care să-l numească „acasă”. Dar viața ei este dată peste cap atunci când îl întâlnește pe irezistibilul Jesse Ward.

Este conștientă de reacția ei la prima lor întâlnire de afaceri și știe că nu este singura căreia i se taie respirația atunci când se află în preajma lui.

„Dumnezeule mare! Inima îmi sare ca un arc, iar respirația mea haotică o ia razna de-a dreptul periculos. Mă ia brusc cu amețeală, iar gura ignoră total ordinele creierului de a spune ceva. Stau ca tuta și mă holbez la bărbatul ăsta, timp în care el mă privește fix.”

După această primă întâlnire pentru a stabili detaliile și a vedea camerele pe care trebuie să le decoreze, Jesse reușește, prin metode proprii, să o contacteze pe Ava pentru o altă întrevedere. Însă ceea ce o așteptă la Conac este cu totul altceva față de ceea ce crede ea.

Ambii sunt conștienți de atracția dintre ei, dar Jesse este singurul care se străduiește să facă ceva în această privință, Ava încercând încă de la început să stea cât mai departe de el. Însă eșuează lamentabil.

Pe parcursul romanului, Jesse se dovedește a fi un om posesiv, obsedat în ai controla fiecare mișcare a Avei și stilul ei vestimentar. Dar această nu se lasă influențată de izbucnirile lui și îl sfidează de fiecare dată, reușind să intre în belele și să-l înfurie și mai tare.

Jesse o dezbracă de secrete, dar Ava este lăsată în ceață în ceea ce-l privește pe el, neștiindu-i trecutul, nici măcar vârsta, deoarece el crede că ea îl va părăsi când va afla această diferență dintre ei. Însă nevoie ei de a-l descifra pe acest bărbat crește pe zi ce trece. Dar nu doar aceste secrete o fac pe Ava să stea cât mai departe de el, ci și gelozia care se naște când vede ce reacții stârnește Jesse in rândul femeilor și relația dintre el și angajata și prietena lui, Sarah.

După cum spuneam, Jesse pare un om obsedat de control si posesiv, însă, capitolul bonus m-a făcut să-mi schimb parerea radical despre acest bărbat dificil. (Veți vedea despre ce vorbesc dacă veți dori să citiți această carte)

Pe mine m-a lăsat fără aer la fiecare moment de tensiune și stăteam cu inima în gât când apăreau astfel de situații. M-a ținut în suspans la fiecare ceartă, și fiecare încercare de sfidare a Avei.

Oare lucrurile pe care le va decopieri Ava despre bărbatul care i-a tulburat lumea o vor apropia de el sau o vor pune pe fugă?

Depinde numai de voi dacă doriți să aflați aceste amănunte.

Cartea o găsiți la editura Trei, în colecția Eroscop.

Reclame

3 gânduri despre „Recenzie „Amantul” de Jodi Ellen Malpas

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Creează gratuit un site web sau un blog la WordPress.com.

SUS ↑

Creează-ți site-ul web la WordPress.com
Începe
%d blogeri au apreciat asta: